"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırada aşar vergisi mi var?

26 Haziran 2024, Çarşamba 01:00
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon üyesi ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KDV’de yem ve gübre için 2016 yılı öncesine dönüş yapılacağı yönünde kamuoyuna yansıyan bilgilere oluşan tepkiler nedeniyle vergi paketinde çıkarıldığı iddialarının gerçek olmasını beklediklerini söyledi.

Gürer, aksi durumun tarıma büyük darbe olacağını ifade etti. 2006 yılında çıkarılan Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre 2024 yılında verilmesi gereken desteğin 411 milyar olması gerektiğini ancak Cumhurbaşkanlığı bütçesinde desteğin 91 milyar olarak açıklandığını hatırlatan Gürer: “Tarımda yaşanan sorunlara çözüm yerine ağırlaştırılmaktadır. Tarım en sorunlu süreci yaşamaktadır. Üretici, besici ve çiftçi için yeni yükler yüklemek ciddi bir darbe vurur. Destekler çiftçiye ulaşmadan enflasyon karşısında eriyor. Bu durumda çiftçiye verilen desteğin 3 katına yakın vergi veriyor. Esasen yeni vergi değil, mazotta tarım kesimi için ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır” dedi. Gürer. “Her bakan değiştiğinde tarım politikası değişen ancak ithalata dayalı tarımdan vazgeçmeyen AKP iktidarı bu kafa ile Osmanlı dönemi Aşar Vergisi’ne geri dönerse şaşırmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

Ankara - Adnan Solmaz

 

Okunma Sayısı: 649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı