"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezayı zarara sebep olanlar ödesin

29 Haziran 2024, Cumartesi 00:18
Anayasa Profesörü İzzet Özgenç, AİHM’de son olarak Türkiye’ye verilen 1,6 milyon euro ceza ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BİLİNÇLİ olarak yapılan YANLIŞ hukuk uygulamalarıyla Türkiye’nin AİHM’nde 1,6 Milyon Avro tazminata mahkûm edilmesine ve bu suretle Devlet hazinesinin zarara uğramasına sebep olan seçilmiş ve atanmış kamu görevlilerine rücu edilmesini talep etmek, her vatandaşın hakkıdır” dedi.

DEVA Partli Mustafa Yeneroğlu da konuyla ilgili, “Yıllardır silahlı terör örgütü yargılamalarında yaşanan hukuksuzlukların telafisi imkânsız yaralar açtığını vurguluyorum. AİHM de Türkiye’de hukuksuzluğun sıradanlaştığını her gün yüzümüze vuruyor.

Hukuksuzluğun bu denli sıradanlaştığı, adaletin ısrarla ayaklar altına alındığı bir ülkede hiç kimse güvende değildir. Bugün “öteki” olarak gördüğümüz insanların yaşadığı zulümlere sessiz kaldığımız müddetçe o hukuksuzlukların er ya da geç bizi de bulacağına emin olabiliriz” açıklamasını yaptı.

Okunma Sayısı: 2043
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali

    30.6.2024 18:46:28

    Hukuka uygun olmayan kararları verenler ve bu kararları uygulayan larla birlikte denetim görevini ihmal eden her kademedeki sorumlular er yada geç hesap verecekler ve tazminat ödeyecekler. Adalet er yada geç tecelli edecek.

  • Av. Nadire Nur Ecit

    30.6.2024 00:33:38

    İyi çalışmalar. Emekleriniz için çok teşekkür ederim. Ufak bir düzeltme, İzzet Özgenç hoca Ceza Hukuku profesörüdür.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı