"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul’da yıkılacak binlerce bina var

01 Temmuz 2024, Pazartesi 01:48
İstanbul’da son haftalarda arka arkaya çöken binalar deprem korkusunu daha da artırdı. Haziran ayı başında Küçükçekmece’de 3 katlı bina, geçtiğimiz hafta da Bahçelievler’de 7 katlı bina çöktü. Duvar’ın aktardığına göre; yaşananların İstanbul’da kentsel dönüşümün aciliyetini bir kez daha gösterdiğini anlatan Çevre Bakanlığı yetkilileri, durumun vahametini, “İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var” sözleriyle anlattı.

İstanbul’da 1556 bina her an çökebilir
İstanbul’da 50 bin bina çökebilir

 

Ekonomik zorluklara karşın İstanbul’da kentsel dönüşüm süreciyle ilgili orta vadeli bütçeye 500 milyar dolara yakın kaynak konulmasının önemli olduğunu kaydeden yetkililer, “Yarısı Bizden Kampanyası”nın da bu dönüşüm açısından çok büyük bir imkan olduğunu anlatıyor. TOKİ’nin “Yarısı Bizden Kampanyası” kapsamında ödenen kaynağın aktarılması durumunda 150-200 konutluk sitelerin yenilenmesi için de TOKİ’nin çalışmalar yapacağı kaydediliyor.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 657
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı