"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiyi ürettiğine pişman ettiler

29 Haziran 2024, Cumartesi 13:05
GÜRER, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BUĞDAYA MALİYETİN ALTINDA ALIM FİYATI VEREREK ÇİFTÇİYE “KEŞKE EKMESEYDİM.” DEDİRTTİĞİNİ SÖYLEDİ.

M. Yasin Aydın - Bursa

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada buğday taban fiyatının güncellenmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı ve “Çiftçi tüccara boğduruluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buğdaya maliyetin altında alım fiyatı vererek çiftçiye “Keşke ekmeseydim.” dedirttiğini söyleyen Gürer, “Toprak Mahsulleri Ofisi, bu yılbaşından beri ithal buğdayla depoları doldurdu, hasat başladı, düşük alım fiyatı yetmedi, randevulu alım uygulamasının yanında hasat ettiğin ürünü ayağıma getir diyor, kırk beş günde de ödeme yapıyor; çiftçiyi tüccara boğduruyor” diye konuştu. Gürer şunları söyledi: “Hasat bitecek, çiftçiden ürün çıkacak, tüccardayken fiyat artacak; bu gidiş, iyi gidiş değil. Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin kara gün dostu olmaktan çıktı, tüccar gibi davranıyor”

Okunma Sayısı: 610
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı