Seçim kampanyasına Avrupa’dan başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda'nın Zaandam şehrinde bulunan Sade Center'de Türklerle buluştu.
Kılıçdaroğlu, Hollanda'da yaşayan Türklerin 1 Kasım seçimlerinde oylarını kullanmalarını ve demokrasiye sahip çıkmalarını istedi.
'TÜRKİYE, CUMHURİYET TARİHİNİN EN DERİN KRİZİNİ YAŞIYOR'
Başbakan sloganlarıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, salondakilere teşekkür etti. Türkiye'nin yurtdışından kaygıyla izlendiğini belirten CHP lideri, yurtdışında yaşayan Türklerin 1 Kasım seçimlerinde sandığa giderek oylarını kullanmalarını istedi.
Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Eğitimde geldik duvara dayandık. Ekonomide ne olacağımız belli değil. Dolar 3 lirayı aştı. Dış politika başlı başına sorun. Ortadoğu kaynıyor. 2 Milyon 375 bin Suriyeli mülteci Türkiye'de. Avrupa, bu mülteciler sorununu yeni fark ediyor. Mülteciler ne zaman ki Avrupa'nın kapılarına dayandılar, şimdi soruyorlar. 'Ne olacak mülteciler?' diye. Bu kadar Suriyeli mülteci Türkiye'ye gelince neden uyarmadınız, ses çıkarmadınız? Neden Suriye'deki iç kavgayı sona erdirmediniz? Suriyeli mülteci Türkiye'nin sorunu olmaktan çıkmıştır. Avrupa'nın da sorunudur. Sorunun temel çözümü Suriye'de iç savaşı bitirmektir." şeklinde konuştu.