"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İthalata bu bağlılık neden?

20 Ağustos 2024, Salı
Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, 2023 yılında, yaklaşık 7 milyar dolarlık yem katkı maddesi ithal edildiğine dikkat çekti.

MEHMET KARA - ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hepimiz aynı gemideyiz” sözünü hatırlatan Altıntaş,  “ Ama işler sarpa sarmadıkça aynı gemide olduğumuz iktidarın aklına gelmiyor. Çünkü şartlar ne olursa olsun AKP’liler hep lüks kamarada oturuyor. Madem aynı gemideyiz, bu gemide yeni delikler açmak yerine, onu güçlendirmeye odaklanmalıyız. 2023 yılında, ülkemiz yaklaşık 7 milyar dolarlık yem katkı maddesi ithal etti. Bu devasa harcamanın büyük bir kısmı, doğru bir planlama ve etkin teşvik politikalarıyla iç piyasada üretilebilirdi” dedi.

Ürünlerin yerli üretimini teşvik edilse, ülkemizden döviz çıkışı olmayacağını ve çiftçilerimiz de bu zorluklarla karşı karşıya kalmayacağını da söyleyen DP’li Altıntaş, “Kendi kaynaklarımızı değerlendirerek, tarım sektörünü güçlendirip, ülkemizin ekonomik bağımsızlığına katkıda bulunmak varken, neden ithalata bağımlılığı sürdürecek politikalara devam ediyoruz?” diye sordu.

Okunma Sayısı: 874
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı