"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atanamayan öğretmenler: Ölmeden önce atanmak istiyoruz!

04 Şubat 2016, Perşembe 11:38
İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, atanamayan öğretmenleri sordu.

İki gün önce başlayan ve 30 bin olarak açıklanan öğretmen atamalarının yığılmayı önlemeyeceğini savunan Sertel, “Atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 300 binden fazla ancak bakanlık, bu sayının yüzde 10’u kadarını atayacağını açıklıyor. Yeni mezun olacakları da hesaba katarsak, atanan ve atanamayan öğretmen sayısı arasındaki makas hızla açılıyor.” dedi.

Bakan Avcı’nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, gerekçesinde şunlara değindi: “Hükümetin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamaması, Türkiye'nin kısa bir zaman içinde halihazırdaki mevcut işsizler ordusunun yanısıra ikinci bir işsiz öğretmenler ordusuyla karşı karşıya kalmasına neden olmuştur.

Öğretmen ihtiyacı çok, atanmayı bekleyen öğretmen çok ama atanan öğretmen sayısı, bu rakamların ancak yüzde 10’u kadar. İzlanda’nın nüfusu kadar öğretmenimiz atanmayı bekliyor. 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin, mesleğini icra edebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması, atanamadığı için kağıt toplayıcılığı, seyyar satıcılık gibi işler yapmak zorunda kalması çok üzücü bir durumdur ama bunun tek sorumlusu, eğitim sistemini yapboz tahtasına çeviren, işsiz öğretmenler ordusu yaratan AKP iktidarıdır.”

'PLAN PROGRAM YOK'

Mevcut işsiz öğretmen sayısına, yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceğini ifade eden Atila Sertel, AKP iktidara geldiğinde 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısının, bugün 300 bini geçtiğini söyledi.

Atanamayan öğretmenler meselesi her geçen yıl büyümesine rağmen öğretmen yetiştirme politikaları ve öğretmen açıklarının kapatılması konusunda hiçbir somut planlama olmadığını iddia etti.

CHP Milletvekili Atila Sertel, Bakan Nabi Avcı’ya şu soruları yönelitti:

"2002 yılında atanamayan öğretmen sayısı kaçtı? Bugün gelinen noktada atanmayı bekleyen öğretmen sayısı nedir? Türkiye geneli eğitim fakültelerinin sayısı ve bu fakültelerden mezun olan öğrenci sayısı 2002 yılında kaçtı?

Bu yıl itibarıyla Türkiye’de kaç adet eğitim fakültesi vardır ve bu okullardan her yıl ortalama kaç mezun verilmektedir? 2003-2016 tarihleri arasında KPSS’de öğretmenliği tercih eden mezun sayısı ve ataması yapılan aday sayısı nedir?

Okulların norm kadro ihtiyaçları gözönüne alındığında, hangi branşlarda ne kadar öğretmen açığı vardır? Bakanlık olarak Şubat 2016 tarihinde yapacağınız atamalarla ne kadarını karşılamayı planlıyorsunuz? Eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin haricinde formasyon alarak öğretmen statüsünde atanmayı bekleyenlerin aday sayısı, 2015 yılı sonu itibariyle kaçtır?

Eğitimlerini alarak öğretmenlik görevlerini yapmak isteyen gençlerimizin atamalarının yapılmaması nedeniyle onların kağıt toplayıcılığı, seyyar satıcılık gibi farklı iş kollarına yönelmek zorunda kalması, bakanlık olarak sizi ne gibi tedbirler almaya itiyor? 2-3 yıl içerisinde, atanamayan öğretmen sayısının 800 binlere çıkacağı öngörülüyor.

Bakanlık olarak sizin öngörünüz nedir? 2019 yılı itibarıyla atanamayan öğretmen sayısının kaç olacağına dair herhangi bir araştırmanız var mıdır? Önümüzdeki 5 yıl içinde kaç öğretmen atamasının yapılacağı planlanmış mıdır?

Sayısal olarak bazı illerimizin nüfusundan fazla olan ve hattâ İzlanda’nın nüfusuna yetişen, atanamayan öğretmenlerimizin yüreklerine su serpecek herhangi bir çalışmanız var mı?"

Öğretmen açığı 120 bine dayandı

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ogretmen-acigi-120-bine-dayandi_360123

Öğretmen adayları MEB önünde eylem yaptı: Ölmeden önce atanmak istiyoruz!

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ogretmen-adaylari-meb-onunde-eylem-yapti-olmeden-once-atanmak-istiyoruz_361256

Okunma Sayısı: 5968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı