Püf Noktası
Haşlanmış tavuğu salataya koymadan önce, süzgeçte biraz bekletelim. Hem daha kolay tel tel ayrılacak, hem de salataya suyunu bırakmadığı için daha lezzetli olacaktır.
MALZEMELER:
1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
1 demet dere otu,
2 dal taze soğan,
6 -7 dal maydanoz,
1 adet marul,
2 diş sarımsak,
2 adet kırmızı biber.
YAPILIŞI:
Haşlanmış tavuk göğsünü tel tel ayıralım. Yıkanmış doğranmış dere otunu, soğanı, marulu ve küp küp doğranmış kırmızı biberin birisini derin bir kasede karıştıralım. Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak ile yoğurdu karıştıralım. Bunu da ilâve edelim. Servis tabağına yerleştirelim. Kalan diğer kırmızı biberi resimdeki gibi keserek salatanın üzerini süsleyelim.
BOHÇA BÖREĞİ
Püf Noktası
Böreklerin, çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürerken, çok dikkat etmek gerekir. Yumurta sarısını her tarafına sürerseniz kabarmasını önlersiniz.
MALZEMELER :
3 adet yufka,
İÇ HARCI:
1 çay bardağı süt, l1 çay bardağı sıvı yağ, l3 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak), l1 kase çökelek veya ezilmiş peynir,
1 çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Yufka haricindeki bütün malzemeler, bir kapta karıştırılır. Bir yufka düz bir zemine serilir. Harcın üçte biri onun üzerine yayılır. İkinci yufka harcın üzerine serilir. Harcın üçte biri de bu yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufka da onun üzerine serilir. Harcın kalan üçte biri de en üzerine yayılır. Yufka önce alt ve üst ortada birleşir. Sonra sağ ve sol ortada birleşir. Uç uca getirilerek, gözleme şekli verilir. Daha sonra resimdeki gibi üst üste gelmeden bohça gibi katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verilir.
DÜZELTME: Geçen hafta yayınlanan "İki renkli çorba ve Milföylü tavuk" tarifleri Nuriye Ataseven'e aittir. Sehven Nevin Alan olarak yayınlanmıştır. Düzeltir, özür dileriz.
PRATİK BİLGİLER:
Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.
Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir teklifimiz var. Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke, yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacaktır.