"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

14 Nisan 2016, Perşembe 11:57
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ağustos 2016 tarihinde hizmete gireceği açıklanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Köprü inşaatında son olarak 208 ton ağırlığındaki 'kule üst kirişi alt paneli',  yüksek kapasiteli vinçler yardımıyla 268 metre yükseklikteki yerine yerleştirildi. İki yakanın birleşmesiyle gözlerin çevrildiği 116 kilometre uzunluğundaki çevreyollarında ise çalışmalar hızlandı. Otoyolunun tamamlanan kısımlarında asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.

CUMHURBAŞKANI AÇILIŞ TARİHİNİ AÇIKLAMIŞTI

Yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü , İstanbul Boğazı'nı 3. kez köprüyle birleştirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açılış tarihini açıkladığı köprü ve otoyol şantiyelerinde çalışmalar hızlandırıldı. Köprü üzerine otomobillerin ve trenlerin geçeceği bölümlerde çalışmalar devam ederken, geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmayla 208 ton ağırlığındaki 'kule üst kirişi alt paneli' yüksek kapasiteli vinçlerle çekilerek 268 metre yüksekliğindeki yerine yerleştirildi. Kule üst kirişi alt panelleri montajı ile birlikte betonarme kulelerin 240 metre kotu ile 305 metre kotu arasındaki çelik birleşimi tamamlanmış olduğu belirtildi.

Öte yandan köprü ayaklarının içine yapılacak olan 4 asansör için de çalışmalar başladı. Her biri bin kilogram taşıma kapasiteli bu asansörlerin tasarımının kulelerin 6 derecelik eğimi dikkate alınarak yapıldığı belirtildi. Asansörlerin, Kulelerin eğimi hissedilmeden yukarıya doğru dakikada 40 metre hızla çıkabilecek kapasitesi bulunduğu öğrenildi.

116 KİLOMETRELİK OTOYOLDA ÇALIMALAR SÜRÜYOR

3. boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde gözlerin çevrildiği 116 kilometrelik otoyolda viyadükler önemli bir yer tutuyor. Otoyolun 13,5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor. Şu ana kadar projede yer alan 64 viyadükten 48’inde çalışmaların tamamlandığı ve ulaşıma hazır hale getirildiği belirtiliyor. Viyadüklerin bazılarının yüksekliği 85 metreye ulaşıyor. Tamamlanan viyadük ve yolların büyük bölümü ise asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.

GÜNLÜK GELİRİ EN AZ 405 BİN DOLAR OLACAK

Köprüdeki çalışmalarla birlikte yürüyen otoyol çalışmalarının önümüzdeki Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Odayeri - İkitelli ve Paşaköy - Çamlık bağlantı yolları hem otoyolun şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacak. 3. Boğaz Köprüsü ve otoyollarını kullanan araçlar İstanbul’a giriş yapmadan transit olarak geçebilecekler.

3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar olacak. Köprüden geçiş ücreti ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak.

DHA

Okunma Sayısı: 2317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı