"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yangın alanı afet bölgesi ilan edilsin

27 Haziran 2024, Perşembe 17:00
Mersin Çevre Platformu, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı kırsalında 20 Haziran’da elektrik tellerinden çıkan 15 kişinin öldüğü yangınla ilgili Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı.

Sebep anız değil, elektrik şebekesi

 

Platform adına açıklama yapan Ünal Şahin, “Dünyada ve ülkemizde etkileri derinleşen iklim krizi nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybetmekte olup milyonlarca hektarlık tarım ve orman arazisi yok olmakla birlikte ekolojinin dengesi altüst olmaktadır. Ülkemizde son günlerde Çanakkale’de, Manisa’da, İzmir, Aydın, Uşak ve birçok il ve ilçede meydana gelen orman yangınları binlerce tarım ve orman arazisinin yok olmasına neden olmuştur” dedi.

‘SORUMLULAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILSIN’

Şahin, şu çağrıyı yaptı: “Meydana gelen olaylardan yetkililerin ders çıkararak bundan sonra aynı olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını ve ormanlarımızın yangınlardan korunması için dirençli hale getirilmesini, bilinçlendirme, eğitim ve denetimler yapılarak orman yangınlarının önlenmesini talep ediyoruz.”

Mersin - anka

Okunma Sayısı: 718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı