"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özel güvenlik şirketleri tartışılıyor

27 Ekim 2024, Pazar 23:03
TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine düzenlenen saldırının ardından, “Güvenlik zafiyeti” tartışmaları ortaya çıktı.

İstihbarat zafiyeti var mı?

 

TUSAŞ gibi kritik önemi bulunan bir kurumun özel güvenlik şirketine teslim edilmesi tepki çekti. Şirketi koruyan özel güvenliğin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü’nün kayınbiraderi Mustafa Çiftçi’nin olduğu iddiası ise tartışmaları daha da artırdı. Tartışmaların ardından gözler, kamunun özel güvenlik hizmeti için harcadığı paraya çevrildi. AKP iktidarında egemen kılınan liyakatsizlik, kamu kurumlarının güvenliğinin sağlanmasında da kendisini gösterdi.

BirGün’ün haberine göre İktidarın, “Ucuz ve avantajlı” olduğu gerekçesiyle tercih ettiği özel güvenlik hizmet alımları bütçede de karadelik oluşturdu. Kamu binalarının güvenliği için özel şirketlere hemen her ay yüz milyonlarca lira para aktarıldı. Merkezi yönetim bütçe giderleri, özel güvenlik hizmet alımı harcamalarının büyüklüğünü ortaya koydu. İktidarın, 2021 yılı itibarıyla bütçe giderleri içinde gizlediği özel güvenlik hizmet alımı harcamalarının 2009-2020 dönemindeki toplam tutarı 7 milyar 965 milyon 963 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 289
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı