"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özdabak, Demokrasi Şöleni’ndeydi

19 Ekim 2014, Pazar 00:02
9 farklı şehirde düzenlenen olan ‘Demokrasi Şöleni’ sergisinde Yeni Asya Gazetesi karikatüristleri de yerini aldı.

9 farklı şehirde düzenlenen ‘Demokrasi Şöleni’ sergisinin son durağı İstanbul Yıldız Teknik Üniversite’si oldu. “Demokrasi Şöleni” adlı proje, Avrupa Birliği ve TC. Başbakanlık Merkezi Finans İhale Birimi tarafından desteklendi. “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi” kapsamında düzenlenen Demokrasi Şöleni’nde gazetemiz karikatüristi İbrahim Özdabak ve Demirhan Kadıoğlu’nun da olduğu yurt içinden 23, yurt dışından 7 olmak üzere toplam 30 tane sanatçı ve tasarımcı katılmıştı.

Bu çerçevede, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde açılan serginin açılışında konuşan karikatüristimiz İbrahim Özdabak, “Demokrasinin ileri seviyede olduğu bir ülkede demokrasi, hürriyeti ve eşitliği ön plana çıkaran bir sisteme ihtiyacımız var” dedi. Ayrışmalara ve öfke diline panzehir olarak demokrasiyi sunan Özdabak, “Bu proje ile bunu bütün gençlerimize ve insanlara anlatmak için yola çıktık. Çünkü ben 1980 darbesini gördüm. O darbede, bir telefonla gazetelerin kapatıldığı zamanlarda gazetecilik yaptım. Darbecileri eleştiren çizgiler çizdim” ifadelerini kullandı.

“Türk insanına bu demokrasinin anlatılmasına çok ihtiyacı var” diyen Özdabak, şöyle devam etti: “Bu ihtiyacı bilen biri olarak bu projede gönüllü yer aldım. Bu proje sayesinde çeşitli dostlar edindik. Çok güzel bir ortamdı. Fakat biz oradaki sağlanan ortamı değil  de diğer sanatçılarla birlikte kendi odamıza çekilip sabahın erken saatinden gece yarılarına kadar çalışmayı tercih ettik. Sadece mecburî olarak bizi bir iki yere götürdüler. O da kaynaşma amaçlıydı. Hem Türkiye’den hem dünyadan sanatçılar gelmişti.

8 ŞEHİRDE AÇILDI, 9. İSTANBUL’DA

Projenin koordinatörlüğü Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Proje Koordinatör Yardımcılığı’nı Doç. Dr. Levent Mercin, Proje Birim Üyeliğini ise Doç. Dr. Uğur Atan ve Öğr. Gör. Figen Yavuz yaparken, GÜSED başkanı Zafer Erzincan ise Proje uzmanı olarak görev aldı. Bu çalıştay sonrasında oluşturulan tasarımlar ve eserler, Türkiye’nin yedi bölgesini kapsayacak şekilde önce Kütahya (30 Nisan-7 Mayıs 2014), Konya (9-16 Mayıs 2014), Ankara (20-27 Mayıs 2014), Samsun (30 Mayıs-6 Haziran 2014), Erzurum (10-17 Haziran 2014), Gaziantep (22-28 Eylül 2014), Mersin (30 Eylül 6 Ekim 2014), Manisa’da (8-15 Ekim 2014) ve dokuzuncu şehir olarak da İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Kültür Merkezi’nde (17-24 Ekim 2014) sergilendi.

Erhan Akkaya / Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2027
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı