"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irkçı çete katletti

26 Eylül 2024, Perşembe
İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Eylül’de bir parkta oynarken silahla vurularak öldürülen 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara’nın maskeli ve siyah giyimli kişiler tarafından ırkçı saldırıyla katledildiği iddia edildi.

Parkta 12 el ateş edilerek hedef alınan çocuk ağır yaralı kaldırıldığı hastanede vefat etti. Abdullatif Davvara’nın cenazesi Kilis’te defnedildi.

Karar’ın haberine göre Annesi ve kardeşleri 6 Şubat depremlerinde öldüğü için amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa’da yaşayan çocuğun bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi.

Abdullatif Davvara’nın katledildiği parkta iki aydır sıkça ırkçı saldırılar olduğu ve özellikle Suriyeli çocukların parktan kovulduğu iddia edildi. Amca Mustafa Davvara, “Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı