"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erken seçim isteyenler artıyor

24 Eylül 2024, Salı 00:14
“ERKEN SEÇİM YAPILMALI” DİYENLER, “YAPILMAMALI” DİYENLERE 5.5 PUAN FARK ATTI.

Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte ‘erken seçim’ çağrıları artmaya başladı. Muhalefet artık tarih söylemeye başlarken, iktidardaki Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP, erken seçim tartışmalarını ‘akıl dışı’ olarak niteliyor. 31 Mart seçimlerinden bu yana geçen süreçte asgari ücrete ara zam beklentileri boşa çıktı, emeklilere verilen maaş ise açlık sınırının çok altında kaldı.

ASAL Araştırma 26 ilde 17-27 Ağustos tarihlerinde bir anket yaptı. 2000 kişinin katıldığı ankette “Erken seçim olmalı mı?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 46,6’sı “Evet, erken seçim yapılmalı” dedi. “Erken seçim yapılmamalı” diyenlerin oranı ise yüzde 41,2 oldu. Ankete katılanların yüzde 12,2’si fikri olmadığını söyledi.

Ekonomi ve hayat pahalılığı ilk sırada

Araştırmada, vatandaşların erken seçimi gerekli görme nedenleri de soruldu. Katılımcılar erken seçimi gerekli görme nedenlerinin ilk sırasında ekonomi​ ve hayat pahalılığı yüzde 25.9 oranıyla yer aldı. İkinci sırada mülteciler ve adaletsizlik gibi sorunlar yüzde 8,8’lik oranla takip etti. Üçüncü sırada ise işsizlik / ehliyet/ liyakat / yönetim yüzde 7 oranında ve son sırada ise diğer sebepler yüzde 4,9’luk oranla yer aldı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı