"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

9-5 mesaisinin sonu mu?

22 Ağustos 2018, Çarşamba 18:53
96 ülkedeki farklı sektörlerden 18 binin üzerinde kişiyle yapılan ankete göre, çalışanların % 70’i haftanın en az bir günü ofis dışında çalışıyor.

Regus’un ait olduğu IWG, 96 ülkedeki farklı sektörlerden 18 binin üzerinde profesyonelin katıldığı esnek çalışma davranışları hakkında yapılan büyük anketin sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre yüzde 70’imiz ofise gitmiyor ve başka yerlerde çalışıyor. 3.125 lokasyon, 1.000 şehir ve 110 ülkede, ofis alanı, sanal ofis, ortak çalışma alanı, toplantı odası, Business World ve Business Lounge hizmetleri veren Regus’un ait olduğu IWG’nin düzenlediği anketin sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre, dünya çapındaki çalışanların üçte ikisinden fazlası her hafta uzaktan çalışırken % 50’sinden fazlası haftanın en az yarısında uzaktan çalışıyor. Yeni yapılan kapsamlı bir küresel araştırmaya göre bu durum, kurumsal gayrimenkulde geniş çaplı bir yeniden değerlendirmenin habercisi.

% 53 HAFTANIN YARISI YOK

Regus’un ait olduğu IWG’ye göre, bu mobil iş gücü teknolojik yenilikler, küreselleşme ve çalışan beklentilerindeki değişiklikler sonucu ortaya çıktı. Buna göre, çalışanların % 70’i haftanın en az bir günü ofis dışında çalışıyor. Yarısından fazlası (% 53) haftanın yarısı veya daha fazlasında uzaktan çalışırken 10’da birinden daha büyük bir kısmı (% 11), çalışmalarını haftada beş gün şirketinin ana ofis lokasyonunun dışında devam ettiriyor.

ESNEK ÇALIŞMANIN FAYDALARI

Dünyada nesiller boyunca, sabit bir lokasyon ve 9-5 mesaiyi ihtiva eden ofis tabanlı çalışma modeli uygulandı. Ancak artık birçok şirket, hem kendisine hem de çalışanlarına fayda sağlayan oldukça farklı bir çalışma modelini benimsiyor. Ankete göre, esnek çalışma yalnızca işe gidiş-geliş süresini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda üretkenliği, personeli elde tutma oranını, iş memnuniyetini ve hatta üreticiliği de arttırıyor. Bütün bunların yanında şirkete finansal ve stratejik avantajlar da sağlıyor. Bu durum çalışanlara esnek çalışma stratejileri sunmak, şirketlere önemli avantajlar da sağlıyor. İşte bunlardan bazıları şöyle:

- Şirket büyümesi (2016 yılında % 67’yken % 89’a yükseldi) 

- Rekabet gücü (2014 yılında yalnızca % 59’ken % 87’ye yükseldi) 

- Üretkenlik (2013 yılında % 75’ken % 82’ye yükseldi) 

- Yetenekli çalışanlar kazanma ve elde tutma (2016 yılında % 64’ken % 80’e yükseldi) 

- Kâr maksimizasyonu (% 83) 

HEYECAN VERİCİ

IWG’nin kurucusu ve CEO’su Mark Dixon: “Seattle’dan Singapur’a, Londra’dan Lagos’a kadar artık insanlar belirli bir ofiste çok fazla vakit geçirmek zorunda değil. Mobil iş gücü çağına giriyoruz ve bu oldukça heyecan verici. Yalnızca şahsî çalışanlar için değil, aynı zamanda şirketler için de öyle.”

 

Haber Merkezi

Etiketler: mesai, anket, şirket
Okunma Sayısı: 2433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı