"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 günde 247 yangın

20 Ağustos 2024, Salı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'da, Yatağan'ın Yava Mahallesi ile Ula ilçesinin Karadere mevkisinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarını helikopterle izledi.

Sonrasında açıklamalarda bulunan Yumaklı, "Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 109'u orman yangını, 138'i kırsal yangın toplam 247 yangına müdahale edildi, bunlardan 241'i kontrol altına alındı. 241 yangını kontrol altına almak için bize destek veren herkese çok teşekkür ederim" dedi. Muğla'daki orman yangınlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar olup olmadığıyla ilgili soruya ise Yumaklı, "Bu soruşturmalar kolluk kuvvetleri tarafından hep yapılır. Netice itibarıyla çok kısa bir zamanda valiliğimiz tarafından buradaki yangının çıkış sebepleri ve varsa sorumlularının yakalanma bilgilerini de sizlerle paylaşacaklardır" cevabını verdi. Muğla - aa

***

Yangınlarda onlarca besi hayvanı can verdi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde günlerce süren orman yangınlarının köylere sıçraması nedeniyle Doğançay ve Sancaklı köylerinde onlarca besi hayvanı can verdi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı köylerinde kontrol altına alınan büyük yangın, hem doğayı hem de hayvanları büyük bir tehlikeye soktu. Karşıyaka’da meydana gelen yangın, bölgedeki birçok besi hayvanının canını yitirmesine neden oldu. Koyunlar, keçiler, arılar, köpekler ve kedilerin yangından etkilenmesi, köy sakinleri arasında büyük üzüntü yarattı. Yangının söndürülmesinin ardından yapılan ilk incelemelerde, hayvan ölümlerinin yanı sıra, çeşitli yapıların da zarar gördüğü ortaya çıktı. İzmir - anka

Okunma Sayısı: 605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı