İçerisindeki probiyotikler sayesinde yüksek düzeyde mikroorganizma barındıran yoğurt ve suyunun, grip veya soğuk algınlıklarına karşı koruma sağladığı tesbit edildi.
Amerika’da yapılan bilimsel araştırma sonucunda her gün ev yapımı yoğurt tüketenlerde hassas bağırsak hastalığının gerilediği görüldü.
Her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydası var.
Bursa’da bir kişinin, folyo kağıtlara sararak yoğurt kutusuna koyup evinin bahçesine gömdüğü altınları çalındı.
Yoğurtta bulunan yararlı bakterilerin saman nezlesinin belirtilerini azalttığı belirlendi.
Uzmanlar, kış aylarında sık görülen soğuk algınlığı ve gribe karşı yoğurt tüketilmesini önerdi.
Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, erişkinlerde görülen ve insüline bağlı olmayan tip 2 diyabet riskini azalttığı ortaya çıkarıldı.