"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk pasaportu Avrupa’dan iki kat pahalı

05 Eylül 2024, Perşembe 23:02
Türkiye’de pasaport almak, özellikle emekliler ve asgari ücretliler için giderek zorlaşan bir hale geldi. Verilere göre Türk pasaportu, Avrupa ve gelişmiş ülkelerin pasaportlarına kıyasla neredeyse iki kat daha pahalı.

Türkiye’de bir emekli, maaşının yüzde 65’ini, asgari ücretli ise yarısını pasaport ücreti olarak ödemek durumunda kalıyor. Öte yandan, dünyanın en geçerli pasaportuna sahip Almanya’da bir emekli ya da asgari ücretli, maaşının sadece 18’de biri ile 10 yıllık pasaport alabiliyor. Ekonomi’nin haberine göre, Türkiye’de bir pasaport, defter ücretiyle birlikte 8 bin 623 TL’ye mal olurken, yurt dışında yaşayan bir Türk, tüm masraflarla birlikte sadece 105 Euro’ya bu belgeye sahip olabiliyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    6.9.2024 03:32:58

    Vatandaşı düşünen mi var ki? Sadece Pasaport mu? Bindiğimiz Arabalardan tutun, cebimizdeki akıllı Telefonlara varana kadar, Çarşı-pazardaki Et fiyatlarından soğana varana kadar çok şeylerde iki misli PARA ÖDEMEK zorunda bizim zavallı Vatandaşlarımız! OTOYOL ve Köprüleri vergilerimizle biz ödediğimiz halde, geçse de geçmesede para ödettiriliyor! Geçen sene çifte MTV ÖDEMEK zorunda bırakıldık, hemen hemen kimseden tık yok! Yazık, hem de çoook yazık! "Alma mâsumun âh'ını, çıkar âheste âheste!" Allah c.c yâr ve yardımcımız olsun, Amiiin! 🙌🌹🤲🌹❤☝️🌙😪😢😡😤🕊🕊🕊🇪🇺🌍🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı