"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tüketim ve konforizm kıskacında savruluyoruz, tükettikçe tükeniyoruz

12 Mayıs 2016, Perşembe
Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, ‘’Biz, hepimiz, günümüzde bir tüketim ve konforizm kıskacında savrulup duruyoruz. Tükettikçe hepimiz tüketiyoruz, biriktirdikçe, biriktiriyoruz’’ dedi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, insanlığın varlığından beri bir manevi arayışın bulunduğunu, insanın bedensel ihtiyaçlarının yanı sıra, ruhunun da ihtiyaçları olduğunu belirterek, ‘’Biz, hepimiz, günümüzde bir tüketim ve konforizm kıskacında savrulup duruyoruz. Tükettikçe hepimiz tüketiyoruz, biriktirdikçe, biriktiriyoruz’’ dedi.

Hepimiz savrulup duruyoruz

Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumunda konuşan Rektör Yardımcısı Doğan, maneviyat arayışının, insanlığın varlığından beri var olduğunu belirtti. Doğan, ‘’İnsanın sadece bedeninin ihtiyacı yok, ruhun da ihtiyaçları var. Zaten Ahsen-i Takvim, ruhun güzelliğine dikkat çekmedir. Biz hepimiz, günümüzde bir tüketim ve konforizm kıskacında savrulup duruyoruz. Bugün sadece Amerikan toplumunun sorunları yok. Belki 20 yıl önce, belki biraz daha önce bizde de başladı” dedi. 

Gerçek sahip değiliz

Katılımcılara Tolstoy’un hayatından bir kesit anlatan Doğan, “ Tolstoy’un, hepimizin bildiği bir hikayesi vardır. Günün birinde bir yönetici çıkar ve herkese istediği kadar toprak verir. Adamın biri de gelir ve ona da sabahtan günbatımına kadar ne kadar yer çevirirse onun olacağını söyler ve adam da gün doğumundan batımına kadar gözüne kestirdiği yeri çevirmeye çalışır. Her duracağı zaman, biraz daha fazlasını ister ve gün batımına yakın son noktaya geldiğinde ölür. O yönetici çok üzülür ve ona bir mezar kazmalarını emreder ve (İnsana bu kadarı yeter) der. Hepimiz biriktiriyoruz ancak işte sahip olduğumuz bu kadarlık bir yer. Gerçi onun da gerçek sahibi biz değiliz. Öldükten sonra onun da hiçbir faydası yok’’ diye konuştu.

57,3 milyon dolara satılan 'eser' ve bu 'rekor' satışın düşündürdükleri...

57,3 milyon dolara satılan eser ve düşündürdükleri...

Akla kapı açıp, kişilerin seçme ve tercih hakkını ellerinden almayarak farklı açılardan düşünmeye küçük bir davet...Dünyadan ve Türkiye'den israf ve iktisat örnekleri...

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/57-3-milyon-dolara-satilan-eser-ve-bu-rekor-satisin-dusundurdukleri_396592

 

DHA

Okunma Sayısı: 2857
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı