"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Resmî rakamlarla yoksulluğun fotoğrafı

07 Temmuz 2024, Pazar 23:08
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, haziran ayı enflasyonunun açıklanması sonrası bazı ücret ve aylıklarda yapılan artışlarla ilgili son durumu paylaşırken ortaya çıkan tablo yoksulluğun fotoğrafını da ortaya koydu.

Buna göre en düşük emekli aylıkları hem asgari ücretin hem açlık sınırının altında kaldı. Halen net asgari ücret 17 bin 2 lira, açlık sınırı da Türk-İş’in verisine göre 18 bin 978 lira. En düşük işçi emekli aylığı, 2002’de 257 lira ile 184.3 liralık asgari ücretin üzerindeydi. Bugün bu aylık 13 bin 634 lira. Cumhuriyet’in haberine göre, halen uygulanan asgari ücret ise 17 bin 2 lira. En düşük memur emekli aylığı 2002’de 376.5 lira ile asgari ücretin üzerindeydi. Bugün ise en düşük memur emekli aylığı 14 bin 821 lira. Asgari ücretin de açlık sınırının da altında. Yine temmuz itibarıyla 18 bin 428 lira olan ortalama memur emekli aylığı bile bugün açlık sınırının altında kalmış durumda.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1119
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı