"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoksulluk sınırı 65 bine dayandı

02 Ekim 2024, Çarşamba
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) eylül ayı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 830 liraya, yoksulluk sınırı 64 bin 595 liraya yükseldi.

Açlık sınırı asgarî ücrete fark atıyor
Açlık sınırı 27 bin lira

 

Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 25 bin 706 liraya ulaştı. TÜRK-İŞ hesaplamasında temel alınan ve doğrudan piyasadan derlenen fiyatlara göre, gıda ürünlerinde eylül ayında harcama gruplarındaki değişimlere ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Süt, yoğurt, peynir grubunda geçtiğimiz aya göre bir fiyat değişikliği tespit edilmedi. Et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagiller, ürünlerinin bulunduğu grupta; et fiyatları bu ay tavuk ürünleri dışında ‘kısmen de olsa’ azaldı. Dana etinin kilogram  fiyatında 26 TL, kuzu etinin kilogram fiyatında ise 12 TL azalış olduğu tespit edildi. Tavuk  etinin fiyatı sabit kaldı. Taze sebze-meyve grubunda; taze meyve-sebze fiyatları bu ay mutfağı olumsuz etkiledi. Meyve fiyatlarında ortalamada 3 TL’lik bir artış tespit edilirken sebze fiyatlarında da ortalamada 10 TL’lik artış tespit edildi. Ortalama sebze (ana yemekleri tamamlayan maydanoz, kıvırcık vb. salata yeşillikleri dâhil değil) kg fiyatı 37,50 TL, ortalama meyve kg fiyatı 63,43 TL oldu.

İstanbul - Sedat Serdar

 

Okunma Sayısı: 235
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı