"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nüfusun dörtte biri yardıma muhtaç

11 Temmuz 2024, Perşembe 02:34
Aile Bakanlığı’nın hazırladığı sosyal yardım karnesi, Türkiye’nin derin ekonomik krizini ortaya koydu. 1 Haziran itibarıyla yardıma muhtaç hane sayısı altı ayda 500 bin artarak 4 milyon 278 bine ulaştı. Türkiye’de sosyal yardımlarla yaşamını sürdüren vatandaş sayısı, resmi verilere göre 17 milyon 114 bin 912’ye ulaştı.

1 Haziran itibarıyla Türkiye’nin sosyal yardım karnesini ortaya koyan verilere göre, sosyal yardıma muhtaç hane sayısı 4,2 milyonu aştı. 2022 yılında 3 milyon 99 bin 560 hane ile başlayan Aile Destek Programı, Mayıs 2024 itibarıyla 3 milyon 479 bin 832 haneye ulaştı. BirGün’ün haberine göre; aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişiler için genel bütçeden ödenen Genel Sağlık Sigortası (GSS) primine ilişkin veriler de dikkat çekici. Mayıs 2024 verilerine göre, 9 milyon 444 bin 458 kişinin GSS primi devlet bütçesinden karşılandı. Ailelerinin yoksulluğu nedeniyle bakılamayan ve ailelerinden alınma riski bulunan çocukların sayısı da giderek artıyor.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1559
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı