"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğrudan yatırım azaldı

22 Nisan 2016, Cuma 16:07
Türkiye’ye uluslar arası net doğrudan yatırım girişi bu yıl Ocak - Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66,7 azalarak 939 milyon dolar oldu.

Türkiye’ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi bu yıl ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66,7 azalarak 939 milyon dolar oldu.

Ekonomi Bakanlığı, şubat ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni yayımladı. Buna göre, şubatta 319 milyon dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi gerçekleşti.      

Uluslar arası yatırımcıların Türkiye’deki yeni veya mevcut şirketleri ile iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi, Şubatta 141 milyon dolar olurken, bunun 92 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı gerçekleşti. Bu yılın ocak-Şubat döneminde net doğrudan uluslar arası yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66,7 azalarak 939milyon dolar oldu.

Uluslar arası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi ise bu yıl toplam 593 milyon dolara ulaştı. Ocak-Şubat dönemindeki uluslar arası doğrudan yatırım girişinin 212 milyon doları sağlık sektöründen, 163 milyon doları ise imalat sektöründen kaynaklandı. Söz konusu dönemdeki nakit sermaye girişinin yüzde 76,2’si AB ülkeleri kaynaklı oldu.      

Uluslar arası sermayeli şirketlerin sayısı   

Bu yıl Şubatta 494 uluslar arası sermayeli şirket ve şube kuruldu, 8 yerli sermayeli şirkete de uluslar arası sermaye iştiraki gerçekleşti. Ocak-Şubat döneminde ise 994 uluslar arası sermayeli şirket ve şube kuruldu, 24 yerli sermayeli şirkete de uluslar arası sermaye iştiraki gerçekleşti.      

Aynı dönemde 325 uluslar arası sermayeli şirket, başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere, ulaştırma, haberleşme ve depolama hizmetleri ile inşaat sektörlerinde faaliyette bulundu. Kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 32 uluslar arası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 11’i toptan ve perakende ticaret sektöründe ve 5’i ulaştırma, haberleşme ve depolama hizmetleri sektöründe faaliyette bulunuyor. Söz konusu dönemde kurulan bin 18 uluslar arası sermayeli şirketin 653’ü Yakın ve Ortadoğu ülkeleri, 180’i AB ülkeleri, 47’si diğer Avrupa ülkeleri ortaklı şirketler oldu.

AA

Okunma Sayısı: 1331
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı