"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çalışan ve emekliye en fazla yüzde 20

17 Ağustos 2024, Cumartesi 22:54
Son dönemde art arda gelen kamu zamlarının ardından hükümetin yeni yıl için emekli ve çalışan kesimlere en fazla yüzde 20 oranında zam yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Hükümetin 2025 yılı için emekli ve çalışanlara yapacağı zam oranı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarıyla netleşti. Karahan, yabancı yatırımcılara yaptığı sunumda, yılbaşında yapılacak zamların en fazla yüzde 20 oranında olacağını belirtti.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMAYACAK

10 Haber’den Erdal Sağlam’ın haberine göre, geçtiğimiz ay Londra’da yabancı bir aracı kurumun düzenlediği toplantıya katılan Karahan, sunumunun ardından yatırımcıların sorularını yanıtladı. Özellikle asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında gelen bir soruya yanıt veren Karahan, 2024 yılı başında yapılan zamların oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Bu nedenle, çalışan kesimin yıl sonu enflasyon farkı beklentilerinin karşılanamayacağını belirtti.

Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    18.8.2024 13:26:47

    Ben diyeyim 150 siz deyin 180 gün sonra erken seçim geliyor .Gelecek baharda inşaallah dünyanın yeni bir baharına ülkemin yıllardır soldurulan siyasi baharı şen ve capcanlı renklerle açacaktııır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı