"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu gidişle üretim biter

20 Ağustos 2024, Salı 01:34
Ürün tarlada çürürken vatandaşın pahalılıktan gıda alamadığı çarpık sistemde en güçlü alarm zili çaldı. Mazottan, tohuma patlayan maliyetler nedeniyle zarar eden üreticiler birçok ilde traktörleriyle yollara döküldü. ‘Bu gidiş devam ederse üretim biter’ haykırışları yükseldi. Çiftçiyi tarladan koparan, 85 milyonun sofrasını vuran politikasızlığın ithalatla daha da vahim hale geldiği belirtildi.

Karar’ın haberine göre Bursa ve Balıkesir’den sonra Kahramanmaraş ile Aksaray’da da çiftçiler “Zarar ediyoruz” diyerek protesto düzenledi. Maliyetlerdeki artışa dikkat çeken üreticiler “Mazot 20 lirayken 42 liraya çıktı. Buna karşı geçen yıl 40 liraya sattığımız ayçiçeğine bu yıl 25 lira fiyat veriliyor” dedi.

Eylemciler, borç yükünün artması karşısında gelecek yıllarda gıda üretiminin iyice darboğaza gireceğini belirtti. Muhalefet temsilcileri de hatalı tarım politikalarına dikkat çekti. Aksaray Milletvekili Turan Yaldır “Maliyetler bir yılda 100 arttı. Yük ise çiftçinin omzuna kaldı” dedi. Üretimdeki eksikliği gidermek amacıyla hükümetin ithalata yönelmesinin de günlük çözüm arayışından öteye geçmeyeceği vurgulandı.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1133
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    20.8.2024 06:43:52

    Her alanda ülkeyi yakıp-yıkan ve tahrip edenlerin bu millete ve ülkeye daha fazla zarar vermeden ya kendileri istifa etmeliler ya da istifaya zorlanıp gönderilmeliler. Geçtiğimiz hafta köylü pazarına ürünlerini getiren aileden devamlı karpuz alıyordum.Bu hafta yine bir karpuz alayım diye tezgahlarına gittim amma karpuz yok.Hayırdır Ergin kardeşim bittimi karpuz dediğimde,ağabey tarladan topla,araçla pazara hanımla gel,yol için mazot,pazarda yemek vs.derken inanın karpuz yerine diğer ürünleri getirmek daha karlı ve doğru.Karpuzu topladık,köyde evin önünde çocuklar satacak bizde bunları satıyoruz,sana haftaya söz getireyim dedi.Rabbim bu yıl öyle mahsuller nasip ettiki mal kaliteli,amma üreten hak ettiğini bırakın maliyetini çıkartamaz duruma düşürülmüş haldedir. Bay ekonomist utanmayabilir amma ben utandım bu tablodan.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı