"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhvan'dan 'müsbet hareket' mesajı

03 Nisan 2016, Pazar 09:55
İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı İzzet, "İhvan, teşkilatın kurucusu Hasan el-Benna'nın halkın onur ve hürriyetini geri kazanmak için çizdiği barışçıl mücadele yolundan yürümeye devam edecektir." dedi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), mevcut yönetime karşı barışçıl mücadelesine devam edeceğini duyurdu.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin tutuklanmasının ardından bu göreve getirilen Mahmud İzzet yaptığı yazılı açıklamada, "İhvan, teşkilatın kurucusu Hasan el-Benna'nın halkın onur ve hürriyetini geri kazanmak için çizdiği barışçıl mücadele yolundan yürümeye devam edecektir" ifadesine yer verdi.

İzzet, devrimin tüm hedefleri gerçekleşinceye kadar barışçıl mücadelenin devam edeceği sözünü verdi.

Nur talebeleri ve İhvan-ı Müslimîn arasındaki farklar nelerdir?

Türkiye’deki Nur talebelerinin İhvan-ı Müslimîn cemiyeti ile alâkaları nedir, ne münasebeti var? Hem farkları nedir? 

http://www.yeniasya.com.tr/lahika/nur-talebeleri-ve-ihvan-i-muslimin_160537

Bir bildiri de bizden: Müsbet Hareket Bildirisi

Risale-i Nur Enstitüsü’nün kongrelerinde hazırlanıp kamuoyuna açıklanan deklarasyonlar, “müsbet hareket bildirisi” niteliğiyle bugüne de ışık tutuyor.

Dünyada son yıllarda meydana gelen olumsuz gelişmeler, farklılıkları bir arada barış içinde tutabilecek çoğulcu, kucaklayıcı arayışları hızlandırmıştır. Bu bağlamda Said Nursî’nin Kur’ânî bir bakış açısıyla geliştirdiği bir arada yaşama prensiplerinin ortaya konulması önem kazanmıştır. Anarşizm, sivil vesayet, otoriterizim gibi müstebit anlayışlar ve uygulamalar karşısında nasıl bir tavır takınılacağına ilişkin Risale-i Nur’daki “müsbet hareket” prensibi yol göstericidir. Bediüzzaman, barışçıl yöntemlerle sorunların çözümünü önceleyen ‘müsbet hareket’i bir düstur olarak kabul etmiştir. 

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bir-bildiri-de-bizden_380496

Bediüzzaman’ın sivil itaatsizliğe dair formülleri

Bediüzzaman’ın müsbet hareket çerçevesinde pasif direniş ve sivil itaatsizliğe kazandırdığı prensipler ve formüller gerçekten harikadır.

Herbirisi hem üstün formüllerdir, hem de halen güncelliğini devam ettiriyor. 

Bazılarını şöyle maddeleştirebiliriz:

http://www.yeniasya.com.tr/ali-fersadoglu/bediuzzaman-in-sivil-itaatsizlige-dair-formulleri_384356

Müsbet hareket, Ghandi ve Bediüzzaman

Pasif direniş, şiddete dayanmayan mücadele şeklidir. Buna sivil itaatsizlik de denir. Bediüzzaman bunu menfi, şiddetten uzaklaşıp “müsbet hareket etmek” şeklinde tanımlar.

http://www.yeniasya.com.tr/ali-fersadoglu/musbet-hareket-ghandi-ve-bediuzzaman_381069

Bediüzzaman'ın 'müsbet hareket' prensibi bütün herkese ders niteliğinde

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri daima “müspet hareket” prensibini esas almış ve asayişi korumayı çalışmıştır. Mutlakiyet döneminde, Meşrutiyet döneminde ve Cumhuriyet döneminde hep aynı ilkeli davranışı muhafaza etmiştir.Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Zübeyir Gündüzalp'in 'Davasını ifade eden kazanır' sözüyle de tariflenebilecek müspet hareket prensibi Nur Talebeleri tarafından hassasiyetle devam ettirilmiş ve Nur Talebelerinin hizmetlerinde ve içtimai hayatlarında çok önemli bir rehber olmuştur.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-in-musbet-hareket-prensibi-butun-herkese-ders-niteliginde_333073

 

 

AA

Okunma Sayısı: 2591
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı