"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarım ilacı kullanımında endişelendiren artış

30 Ekim 2022, Pazar 22:22
Türkiye’de yıllık tarım ilacı (pestisit) kullanımı 53 bin ton seviyelerine çıktı.

Bilim insanları verileri güvenli bulmazken yasaklı pestisitlerin hâlâ kullanıldığına dikkat çekiyor. Pestisitlerin kullanım amacı, böcek gibi bitki zararlılarını ya da yabani otları önlemek, yok etmek, püskürtmek veya azaltmak. Ancak bu kimyasal maddeler, “hedef zararlıya” seçicilik göstermediği için hedef dışındaki canlılara da zarar verebiliyor. Bu nedenle güvenlik testlerinden geçen pestisitler bile akademik literatürde son derece tartışmalı. Türkiye’de ise resmi verilere göre pestisitlerin kullanımında ciddi bir artış var. Uzmanlar verileri güvenli bulmazken, yasaklı pestisitlerin hâlâ kullanıldığına dikkat çekiyor. 

Kontrolsüz toplanan mantarlardan uzak durun

Türkiye’de 1000’den fazla çeşidi bulunan mantarlar vazgeçilmez tatlar arasında. Ancak birçok mantar insan sağlığını olumsuz etkileyebiliyor, sonuç ölüme kadar gidebiliyor. Zonguldak’ta bir kişi mantar zehirlenmesi sebebiyle  öldü. Samsun’da da aynı nedenle son bir haftada 5 kişi tedavi altına alındı. TRT Haber’in haberine göre mantar zehirlenmelerinin önüne geçmek için özellikle kaynağı belli olmayan mantarlardan uzak durulması öneriliyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 786
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı