25 Şubat 2012, Cumartesi
BİLİM adamları, portakal, greyfurt gibi narenciyelerin iskemik inmeye karşı koruduğunu bildirdi.
Amerikalı ve İngiliz bilim adamları, sonuçları Stroke dergisinde yayımlanan araştırmada, bol meyve tüketenlerde iskemik inme riskinin neden daha düşük olduğunu tespit etti. Bilim adamları, meyvelerdeki flavonların iskemik inme riskini düşürdüğünü gördü. Buna karşın c vitamininin herhangi bir etkisi tespit edilemedi. Bilim adamları, farklı flavanoidlerin etkilerini belirlemek için 69 bin 622 kadının katıldığı uzun süreli bir araştırma yaptı. Denekler, her dört yılda bir beslenme alışkanlıklarına dair anketler doldurdu. Bunlardan, deneklerin ne kadar flavanoid aldığı hesaplandı. Deneklerin günde kişi başına 100 ile 760 gram flavanoid aldığı, bunların temel kaynağının çay, elma ve narenciye olduğu tespit edildi. 14 yıl içerisinde deneklerden 1803’ü inme geçirdi.
Okunma Sayısı: 504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.