"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Mutfaktan' Çilekli Pasta

18 Nisan 2018, Çarşamba 01:27
Hülya Çelik - [email protected]

Çilekli Pasta

MALZEMELER:

lHazır pandispanya, 

lÇilek.

KREMASI İÇİN:

l2 bardak süt,

l3 kaşık un,

l2 yumurta sarısı,

l3 kaşık tereyağı,

l11/2 bardak toz şeker,

l1 kutu labne,

l1 paket tart jölesi.

YAPILIŞI:

Öncelikle bir tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı tuttuktan sonra ocaktan alın ve üzerine tereyağını ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Ilımaya bırakın. Bu esnada kelepçeli kek kalıbının içine pandispanyayı koyun. Krema ılıyınca üzerine labneyi koyup karıştırın ve yarısını pandispanyanın üzerine dökün.

Çileklerinizi kremanın üzerine dizdikten sonra dizdiğiniz çileğin üzerine dökün ve kalan çileklerinizden bir sıra daha dizin.

Çileklerin üzerine en son tarife göre yaptığını tart jölesini dökün ve gece buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Etiketler: pasta, çilekli pasta
Okunma Sayısı: 2172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı