"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diş apsesi kabusunuz olmasın!

17 Şubat 2016, Çarşamba 09:38
Diş Hekimi Çağrı Altuntaş, diş kaynaklı apselerin kökünün ağız ve diş bakımı, diş eti hastalıkları ve ilerlemiş çürük sebebiyle oluşabileceğini belirtti.

Altuntaş, “Önemsemediğimiz apseli dişten üreyen ve tüm vücudumuza hızlıca yayılan bakterilerin bağışıklık sistemimizi zayıflatarak genel vücut sağlığını etkiler ve bu da birçok hastalığa neden olabilir.” uyarısında bulundu.

Diş Hekimi Çağrı Altuntaş, diş apsesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Apsenin ilk olarak ağızda oluşan şişlik, kızarıklık ve kimi zaman dayanılması mümkün olmayan ağrı ile kendini gösterdiğini belirten Altuntaş, “Bu belirtiler görüldüğünde mutlaka bir diş hekimine giderek tıbbi bir müdahale alınmalıdır. Bir diş hekimi tarafından tedavi edilmediği takdirde, bu iltihap derin dokulara ilerleyerek, çevre dokulara ve çene kemiğine doğru yayılır. Bu durum şiddetli ağrı ile birlikte, yutkunma ve solunumda güçlük oluşturur ve çene altı lenf bezlerinin büyümesine ve halsizliğe neden olur. Bununla birlikte ihmal edilen apseli diş, diş kaybının yanı sıra, kişinin kan tablosundaki değerlerin değişmesine de etki ederek telafisi mümkün olmayan sistemik rahatsızlıklara; kalp- damarda, karaciğerlerde, böbreklerde ciddi fonksiyon bozukluklarına da yol açabilir.” ifadesinde bulundu.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İKİ ÖNEMLİ HUSUS

Apse tedavisinde dikkat edilmesi gereken 2 önemli husus olduğunu söyleyen Altuntaş, şunları kaydetti: “Birincisi; apseli dişe kişinin kendisinin değil, hekimin müdahale etmesidir. Çünkü diş hekimi iltihap oluşturan etkeni tespit ettikten sonra gerekli müdahaleyi yapacaktır. Kişinin apseli dişe yanlış müdahalesi (apseyi patlatması) aleyhine sonuçlar vermekle birlikte, ileriki zamanlarda iltihabın tekrar nüksetmesine neden olacaktır. İkinci önemli husus ise; kişinin kulaktan dolma bilgilerle yaptığı ilaç tedavisidir. Kişinin miktarını ve dozajını bilmeden ve hekime danışmadan yapacağı ilaç tedavisi kişiye sadece zarar getirecektir. Bu nedenle mutlaka hekim kontrolünde düzenlenen reçete dikkate alınmalıdır.” 

Sağlıklı dişler için 32 kural ve ''misvak''

“Sünnete göre misvak kullanımı hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl olmalıdır?”

Ağız ve diş sağlığına ayrı bir önem veren Peygamber Efendimiz (asm), bunun misvak kullanmak sûretiyle yapılması hususunda da ısrarlı teşvik ve tavsiyelerde bulunmuştur.

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/saglikli-disler-icin-32-kural-ve-misvak_369387

Ağız sağlığının önemi ve misvak?

İlim dilinde ‘Salvadora persika’ adı verilen, halk arasında ‘Erak Ağacı’ olarak bilinen ve Avrupalıların dilinde ‘Şecere-i Muhammedî’ olan ağaca İslâm literatüründe ise Misvak denir. 

Misvak ile ilgili bazı hadisler... Misvak Nasıl Kullanılmalı? 

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/misdis-misvak-sunnetini-oneriyor_369862

Okunma Sayısı: 5076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı