Bal, katı ve sıvı yağlar, tereyağı, süt, krema ve kaymak, fermente süt ürünleri, yayık altı, kahve, yaprak çay, şeker ve kuru makarnaya eklenemeyecek katkı maddeleri artırıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, bal, bitkisel ve hayvansal kaynaklı emülsifiye edilmemiş katı ve sıvı yağlar, tereyağı, aromalandırılmamış pastörize ve sterilize (UHT dahil) süt, pastörize krema ve kaymak, fermentasyondan sonra ısıl işlem görmemiş aromalandırılmamış fermente süt ürünleri, aromalandırılmamış yayık altı, kahve (aromalandırılmış kolay çözünebilen kahve hariç) ve kahve ekstraktları, aromalandırılmamış yaprak çay, şeker, kuru makarnaya (glutensiz, gluteni azaltılmış ve düşük proteinli diyet amaçlı makarnalar hariç) eklenemeyecek katkı maddeleri artırıldı.
Söz konusu gıda ürünlerinin imalatında bugünden itibaren aralarında "vinylbenzene" ve "methyl methanethiosulfonate"ın da bulunduğu katkı maddeleri kullanılamayacak. Bugünden önce faaliyete başlamış gıda işletmecileri tarafından piyasaya arz edilen ve belirtilen maddeleri içeren ürünlerle bu ürünleri içeren gıdalar 31 Ocak 2016 tarihine kadar piyasada bulunabilecek.
Bugünden önce piyasaya arz edilmiş ve bu maddeyi ihdas eden yönetmelik eki listede yer alan aroma verici maddeleri içeren bir gıda raf ömrü süresince piyasada bulunabilecek.