"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amfizem, sigara içenlerde daha sık görülüyor

21 Mart 2016, Pazartesi 20:51
Solunum yetmezliğine yol açan yaygın bir kronik hastalık olan amfizem, sigara içenlerin yakalanması muhtemel hastalıklar arasında.

Amfizem, akciğerdeki hava keseciklerinin gerilip genişlemesi sonucu kesecikleri birbirinden ayıran ince duvarların yırtılması ve bu nedenle organın esnekliğini kaybetmesiyle oluşan, solunum yetmezliğine yol açan yaygın bir kronik hastalık.

Amfizemin, hayatı eziyete çevirebilecek nitelikte bir hastalık olduğunu vurgulayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Sami Bayram, hastalığın sigara içen kişilerde görülme oranının yüksek olduğunu söyledi. 

Toplumda sigarayla ilişkilendirilen hastalığın sadece kanser olduğunu vurgulayan Bayram, bu alışkanlığın kanser dışında başka rahatsızlıkları da beraberinde getirebildiğini anlattı.

SİGARA İÇEN HERKES AMFİZEME YATKIN OLUYOR

Sigaranın neden olduğu hastalıklardan birinin amfizem olduğunu aktaran Bayram, 

"Sigara içen herkes, bir tane de içse 10 tane de içse 3 paket de içse amfizem hastalığına yatkın kişi olarak kabul edilir. 'Amfizem' dediğimiz, akciğerin hacminin arttığı, hava yollarının genişlediği bir hastalıktır türüdür. Hava yollarının genişlemesi kişi için çok sorunlu bir olaydır. Oradaki yapının bozulması ve akciğerin gerçek görevini görmemesi anlamına gelmektedir. Bu durumda akciğer, kirli havayı alıp temize çeviremez. Akciğerdeki genişleme arttıkça bu daha da zorlaşır ve hastanın yaşam kalitesi gittikçe düşer" dedi.

AA

Etiketler: sigara, duman
Okunma Sayısı: 1887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı