Makarna üretiminde dünya beşincisiyiz |
Makarna üretiminde 5’inci, ihracatta ise 2’inci olan Türk makarna sektörü, yurtiçinde ‘’makarnaya hak ettiği yeri kazandırmak’’ için kampanya başlatıyor. Türkiye, makarna tüketiminde 21. sırada bulunuyor. Makarna Sanayicileri Derneğinden 25 Ekim Dünya Makarna Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, ilk defa 1998 yılında tüm dünyada kutlanmaya başlanan Dünya Makarna Günü’nün, farklı gelenek ve kültürleri bir araya getirdiğine işaret edildi. Tüketicilerin, ‘’makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu’’ yönünde yanlış ve eksik bilgi sahibi olması dikkate alınarak, makarna üreticilerinin, ‘’doğru bilgileri topluma ulaştırmak üzere neler yapılabileceği’’ arayışı sonucunda, Dünya Makarna Günü fikrinin doğduğuna işaret edilen açıklamada, Türk makarna üreticilerinin de bu üretici fikrin sahiplerinden olarak bu güne sahip çıktığı kaydedildi. Makarnanın hammaddesi olan ‘’durum buğdayının’’ en önemli gen merkezlerinden birinin de Türkiye olduğuna işaret edildi. |
25.10.2010 |