Yurt Haber |
Sebzeye turşu zammı |
Yerli sebzenin en bol olduğu bugünlerde kış ayları için turşuluk alış verişi telâşı yaşanırken, domates ve taze fasulye Ramazan’daki fiyatını koruyor. Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, Ramazan ayından itibaren turşuluk mevsiminin başladığını söyledi. Gürbüz, şunları kaydetti: ‘’Yerli sebzenin en bol olduğu ve turşuluk alışverişi telâşının başladığı bugünlerde Konya Adnan Menderes Toptan Sebze ve Meyve Hali’nde salatalık 50-80 kuruş, kornişon salatalık 1 lira, turşuluk biber 1-1,2 lira, havuç 40-70 kuruş, turşuluk kırmızı lahana 50 kuruş, maydanoz, dere otu ve nane çeşitleri tanesi 10-15 kuruş aralığına geriledi. Fakat hava şartlarına bağlı üretim azlığı dolayısıyla en önemli turşuluk malzemesi olan domatesin fiyatı, kalitesine göre 0,8-1,5 lira aralığında değişiyor.’’ Gürbüz, bu fiyatların Ankara, İstanbul gibi üretim merkezlerine uzak büyük şehirlerde, artan nakliye diğer giderler dolayısıyla daha yüksek seyredebildiğini, turşuluk ya da kurutmalık sebze fiyatlarının bundan daha aşağı düşmeyeceğini, 15 güne kadar da havaların soğuyup yerli sebzelerin üşümesiyle yeniden nispi olarak artışa geçebileceğini sözlerine ekledi. |
17.09.2010 |