14 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Lüks oto ve içki ithalatına gözaltı

Maliye Bakanlığı, lüks oto ve içki başta olmak üzere ithal edilen çeşitli ürünlerde girdilerin düşük gösterildiği şeklindeki şikâyetler üzerine geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Son dönemde özellikle Gümrük Müsteşarlığından Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığına ithal girdileriyle ilgili çok sayıda bilgi ve şikâyet geldi. Bunlarda ithalatçıların düşük vergi ödemek için gümrükte gerçek değerinin altında gösterdiği ve bu yolla yüksek tutarlarda vergi kaçırdığı belirtildi.

Bu arada Gümrük müfettişlerinin konuyla ilgili çok sayıdaki tespiti de, Maliye Bakanlığına iletildi. Lüks otomobil ithalatında geçmişte de yaşanan düşük fiyat furyasının son dönem yeniden başladığı da bu tespitler arasında yer aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı da, bu bilgi ve tespitler üzerine, ithal girdileriyle ilgili geniş çaplı bir araştırma içine girdi. Bu araştırmada öncelik de lüks otomobiller ve ithal içkiye verildi. Ön araştırmalar neticesinde gelen bilgi ve şikayetlere paralel lüks otomobiller ve içki ithalatında ürün bedellerinin gümrükte gerçek değerinin altında gösterildiği anlaşıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, diğer ithal girdileriyle ilgili de fiyat taramasında bulunacak ve genel taramanın ardından yurt içinde ve yurt dışı firmalar nezdinde fiyat araştırması gerçekleştirilecek. İthal girdileri konusundaki bu genel araştırmanın ardından da bu defa durumları şüpheli bulunan firmalar ile fiyatta tutarsızlık belirlenen ithal girdilerine yönelik vergi denetimi başlatılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı, ithal içkide yeni vergi incelemesine hazırlanırken, Avrupa Birliği ülkelerindeki içki lobisi ise ithal içkiyle ilgili eski vergi kaçağı raporlarının çözüme kavuşması için harekete geçti.

14.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Ekonomik rekabette Türkiye 61. sırada

  Akaryakıt sektöründe yeni dönem

  Lüks oto ve içki ithalatına gözaltı

  Borsa’dan çifte rekor

  Sebze ve meyve fiyatları artmaya başladı

  BTC’de 1 milyarıncı varil ham petrol yüklendi

  Bu sergi üretirken kazandıracak

  Bankacılık kuralları üzerinde anlaşıldı

  OPEC 50 yaşında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.