04 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Safranbolu’da bayram için 100 ton lokum üretildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yöreye özgü 100 ton lokum üretildi.

Halk, Safranbolu lokumuna yoğun ilgi gösteriyor. Safranbolu’da bayramın yaklaşması ile lokum imalatçılarında hummalı çalışma başladı. 1942 yılından beri Safranbolu’da lokum üretimi yapılıyor. Bugün ilçede 7 firma lokum işi yaparken, yaklaşık 100 aile geçimini lokumculuktan sağlıyor. Safranbolu lokumunun büyük ilgi gördüğünü belirten Safrantat Üretim Müdürü Eda Yetimoğlu, “Türkiye’de ve hatta dünyada Safranbolu lokumları kalitesi ve tadı ile yer almıştır. Biz firma olarak özel toz şekerden imal ediyoruz, lokumlarımızın içinde sıfır glikoz oranı bulunmaktadır. Bu da genzi yakmadığı için ağızda hoş bir tat bırakmaktadır. Ayrıca duble fındıklı lokumlar sadece Safranbolu’da üretilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle Türkiye’de ve dünyada isim yapmıştır” dedi.

04.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaz Kur’ân kursu öğrencileri ve velileri camideki iftarda kaynaştı

  Meridyen Derneği Boğaziçi iftarında buluştu

  Safranbolu’da bayram için 100 ton lokum üretildi

  İzmir’de 145 bin kişi okuma yazma bilmiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.