Yurt Haber |
Safranbolu’da bayram için 100 ton lokum üretildi |
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yöreye özgü 100 ton lokum üretildi. Halk, Safranbolu lokumuna yoğun ilgi gösteriyor. Safranbolu’da bayramın yaklaşması ile lokum imalatçılarında hummalı çalışma başladı. 1942 yılından beri Safranbolu’da lokum üretimi yapılıyor. Bugün ilçede 7 firma lokum işi yaparken, yaklaşık 100 aile geçimini lokumculuktan sağlıyor. Safranbolu lokumunun büyük ilgi gördüğünü belirten Safrantat Üretim Müdürü Eda Yetimoğlu, “Türkiye’de ve hatta dünyada Safranbolu lokumları kalitesi ve tadı ile yer almıştır. Biz firma olarak özel toz şekerden imal ediyoruz, lokumlarımızın içinde sıfır glikoz oranı bulunmaktadır. Bu da genzi yakmadığı için ağızda hoş bir tat bırakmaktadır. Ayrıca duble fındıklı lokumlar sadece Safranbolu’da üretilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle Türkiye’de ve dünyada isim yapmıştır” dedi. |
04.09.2010 |