Et zammı hız kesmiyor |
Ocak ayının başında 20 liradan satılan dana kıymanın fiyatı, et ithaline rağmen her geçen ay artarak Ağustos ayı itibariyle üretim merkezi Konya’da 27 liraya yükseldi. OCAK ayının başında 20 liradan satılan dana kıymanın fiyatı, et ithaline rağmen her geçen ay artarak Ağustos ayı itibariyle üretim merkezi Konya’da 27 liraya yükseldi. Türkiye’de besiciliğin önemli merkezlerinden olan Konya’da toptan karkas (kemikli gövde) kilogramını 9 liraya veren besici, ürününü Şubat ayı başı itibariyle 15 liradan satmaya başladı. Karkas et kesim fiyatı ithalatın etkisiyle Mayıs sonunda 12,5 liraya düştü ve en dip seviyeye oturdu. Haziranın ortasına kadar devam eden bu fiyat durgunluğu, bu tarihten itibaren yerini yükselişe bıraktı. Karkas etin fiyatı Temmuz ayı itibariyle 14 lira seviyelerine, Ramazan ayından bir kaç gün önce ise 14,8 ve 15,8 seviyelerini buldu. Konya Ticaret Odasınca (KTO) her ay düzenli olarak kayıt altına alınan Tüketici Fiyatları Endeksine göre, 1 Ağustos 2009’da 17,49 olan dana kıymanın fiyatı, bu yıl 1 Ağustosta 26,95 liraya çıkarak bir yıl içinde yüzde 54,09 yükselmiş oldu. Aynı verilere göre 1 Ocakta 19,95 lira olan dana kıymanın kilosu 1 Ağustos itibariyle 26,95 liraya yükseldi. |
19.08.2010 |