Kültür-Sanat |
Bu müzede yemeğin tadına bile bakabiliyorsunuz |
GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin ziyaretçileri, Gaziantep mutfağı ve yemek kültürüne ilişkin bilgilenmekle kalmıyor, yöre mutfağına özgü yemeklerin tadına da bakabiliyor. Eski bakanlardan Ali İhsan Göğüş’ün doğup büyüdüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne annesinin adını yaşatmak şartıyla bağışladığı ve restorasyon çalışmalarının ardından Emine Göğüş Mutfak Müzesi haline getirilen tarihî konak, Gaziantep’in mutfak kültürünün yanı sıra yöresel yemeklerin tanıtımına da katkı sağlıyor. İki yıl önce Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralık’ta törenle açılan müzede, Gaziantep’in mutfak kültürünü yansıtan araç gereçler, sofra ve yemek kültürünü tanıtan maketler, duvarlarında Gaziantep yemeklerine ilişkin bilgilerin verildiği resim ve yazılar yer alıyor. Müzeyi ziyaret edenler ayrıca Gaziantep’e özgü yemeklerin yapılışının ve müzenin hikâyesinin anlatıldığı kısa filmleri izliyor. Müzeyi diğerlerinden ayıran en farklı özelliklerden biri ise ziyaret edenlerin, ‘’içli köfte’’, ‘’yuvalama’’, ‘’ekşili ufak köfte’’ gibi yöre mutfağında önemli yer tutan yemeklerin tadına bakabilmeleri. |
29.07.2010 |