29 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Düşen uçakta kurtulan yok

Karaçi-İslâmabad seferi yapan Airblue havayolu şirketine ait Airbus 321 tipi yolcu uçağı, kötü hava şartlarında iniş yapmadan hemen önce Margalla tepelerinde kayalıklara çarparak düştü. Uçakta bulunan 146’sı yolcu 152 kişinin öldüğünü açıklayan Kalkınma İdaresi Başkanı İmtiyaz İlâhî, kazadan kurtulan olmadığını bildirdi.

Pakistan’da uçak düştü:152 kişiden kurtulan yok PAKİStan'In başşehri İslamabad yakınlarında içinde 146’sı yolcu 152 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı düştü. Pakistanlı özel havayolu şirketi olan Airblue’ya ait yolcu uçağının İslamabad yakınlarındaki tepelere çarparak düştüğü belirtildi. Arama kurtarma görevlileri, ormanlık alanda meydana gelen kazanın enkazında arama çalışmalarının zor şartlarta yapıldığını vurgulayarak, yangın ve dumana rağmen çıplak elleriyle enkazı kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu arada bir görgü şahidi, kaza anında havanın yağışlı olduğunu belirterek, “Ofisimin penceresinden oldukça alçaktan uçan uçağı gördüm” dedi.

KURTULAN OLMADI

Kaza sonrası, ilk belirlemelere göre 5 kişinin kurtulduğu bildirilmişti. Ancak, Kalkınma İdaresi Başkanı İmtiyaz İlahi, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, uçakta bulunan 146’sı yolcu 152 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu arada düşen uçağın bir Airbus olduğu açıklandı. Pakistan’da bir önceki uçak kazası 10 Temmuz 2006’da meydana geldi. Pakistan Uluslararası Havayolları’nın (PIA) Fokker F27 tipi uçağı, iç hat seferini yapmak üzere havalandıktan dakikalar sonra Multan havaalanı yakınında düşmüş, 45 kişi ölmüştü.

TÜRKİYE’DEN KALKTI HABERİ YALANLANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Pakistan’da düşen Airblue şirketine ait yolcu uçağının, Türkiye’den kalkmadığını bildirdi. DHMİ Genel Müdürü Birdal, Pakistan’ın başkenti İslamabad yakınlarında düşen APBJB kuyruk numaralı uçağın iç hat seferi yaptığını ve Türkiye’den kalmadığını söyledi. İngiltere’nin Manchester kentinden dün kalkan aynı firmaya ait APBJA kuyruk numaralı başka bir uçağın, dün gece saat 04.49’da Trabzon Havalimanı’na inerek yakıt ikmali yaptığını ve mürettebat değiştirdiğini ifade eden Birdal, ‘’APBJA kuyruk numaralı bu uçak, Trabzon’dan saat 05.43’te kalkarak Karaçi’ye devam etmiş. Aynı firmaya ait bu iki uçak nedeniyle bir bilgi kirliliği yaşandığını düşünüyorum. İslamabad’da düşen uçak Türkiye’den kalkmadı’’ diye konuştu.

AIRBUS’TAN AÇIKLAMA

Airbus firması, Karaçiİslamabad seferi yaparken düşen Airblue havayolları şirketine ait Airbus 321 tipi APBJB tescilli uçağın, 2006 yılı başında şirkete kiralandığını ve 13 bin 500 uçuşta, toplam 34 binlik saatlik uçuş gerçekleştirdiğini bildirdi. Airbus’tan yapılan açıklamada, ‘’Airbus, Airblue havayollarına ait Airbus A321 uçağının yerel saat ile 09.45 civarında bir kazaya karıştığını doğrulamaktan büyük üzüntü duyuyor. Airbus çalışanları, kazadan etkilenen tüm yolcuların aileleri ve yakınlarının üzüntülerini paylaşıyor’’ denildi.

29.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Petrol savaşlarının yerini su savaşları mı alacak?

  Kaddafi’nin Afrika Birleşik Devletleri hayali

  Düşen uçakta kurtulan yok

  ACILARI DİNMİYOR

  Neo Nazi liderine müebbet hapis

  Bosna’da taciz ateşi

  Yunanistan’a yeşil vize

  Obama: Belgeler yeni bir şey değil

  Pentagon, 9 milyarın hesabını veremiyor

  Beş yılda, 230 idam

  İran, masada Türkiye’yi istiyor

  Irak işgali saçmaydı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.