Güncel |
İftar çadırları gıda denetiminden geçecek |
İftar çadırları Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerinden geçirilecek, uygunsuz şartların tesbit edilmesi halinde çadırın faaliyetleri durdurulacak. Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu başkanlığında Tarım İl Müdürlüğünde toplandı. İlgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, bir dizi kararlar alındı. Kurul kararına göre, Ramazan ayında iftar çadırlarında ve aş evlerinde gıdaların niteliklerine uygun sunum ve taşıma şartlarının sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilecek. Ramazan’da yol kenarlarında tatlı üretim ve satışına izin verilmeyecek. Tarım İl Müdürlüğü ve belediye ekipleri, lokanta ve fırınlarda izinsiz tatlı üretimi, izni olmayan lokanta ve etli pidecilerin Ramazan ayında pide üretmesine fırsat vermeyecek. İlgili belediyelerce yemek üretim yerleri periyodik olarak denetlenecek. Pazar yerlerinde ise, üretim izinsiz ve etiketsiz ürünlerin pazarlara girişi ve satışı yasaklandı. |
26.06.2010 |