Güncel |
Düşen et fiyatları tekrar yükseldi |
Türkiye’de besiciliğin önemli merkezlerinden Konya’da karkas etin fiyatı, Nisan ayının sonunda başlayan düşme eğiliminin ardından ilk kez yükselerek 12,5 liradan 14 liraya çıktı. Et fiyatları yine artıyor
Türkİye’de besiciliğin önemli merkezlerinden Konya’da karkas etin fiyatı, Nisan ayının sonunda başladığı düşme eğiliminin ardından ilk kez yükselerek 12,5 liradan 14 liraya çıktı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, yaptığı açıklamada, Türkiye’de besiciliğin önemli merkezlerinden olan Konya’da, toptan karkas et (yağlı) kesim fiyatının, ithalatın başlamasıyla birlikte geçen ayın sonunda 12,5 liraya kadar düştüğünü hatırlattı. Ancak toptan et fiyatlarındaki bu düşüşün kasaptaki et fiyatlarına yansımadığını savunan Karabulut, dün itibariyle ise karkas et fiyatının 12,5 liradan 14 liraya çıktığını, yağsız karkasın kilo fiyatının ise 15 liraya yükseldiğini söyledi. Karabulut, fiyatın artmasının en önemli nedeni olarak, ‘’üreticinin ‘fiyat daha da düşer’ korkusuyla elindeki besiye gelmemiş hayvanları da kestirmesi’’ olduğunu belirtti. |
24.06.2010 |