Güncel |
Ekmeğin belgeseli çekiliyor |
GAZETECİ-YAZAR Coşkun Aral, en önemli tüketim maddesi olan ekmeğin ilk insandan bu yana yolculuğunu anlatan bir belgesel hazırladığını belirtti. ‘’Annemin Yemekleri’’ kitabının tanıtımı için Hatay’a gelen Aral, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yemek konusunda inanılmaz bir zenginliğe sahip olduğunu ve bunun korunması gerektiğini söyledi. Her şehrin yöresel yemekleriyle ilgili bir envanter çalışması yapması gerektiğini ifade eden Aral, birçok lezzetin başkaları tarafından sahiplenildiğini ya da zamanla unutularak yok olduğunu kaydetti. Özellikle yeni yetişen kuşağın obeziteyle sonuçlanan hazır yemek alışkanlığından uzaklaşması ve yöresel tatlara ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Aral, bu konuda herkese büyük görev düştüğünü söyledi. Annesi Nilüfer Aral’ın tariflerinin yer aldığı Türkiye’nin farklı bölgelerine ait 37 yemek çeşidinin yer aldığı kitabıyla bir lezzet yolculuğuna çıktığının altını çizen Aral, bunun hazırlık çalışmaları süren ‘’ekmek’’le devam ettiğini belirtti. Aral, bu konuda gelecek kuşaklara doğru bilgi ve belgeyi aktarmayı amaçladığını, bu anlamda ekmek belgeselinin çok önemli olduğunu söyledi. Aral, bir ekmek firmasının desteğiyle hazırlanan belgeselin sonbaharda biteceğini ifade etti. |
07.06.2010 |