Dünya |
BİZ İKİ KARDEŞİZ, SENİNLE ÜÇ KARDEŞ OLDUK |
Gazze'deki yetimlere sahip çıkan aileler yardım gemileriyle götürülmek üzere hediyeler de gönderdiler. Babası 2008'de vefat eden 4 yaşındaki Gazzeli Zeynep'e bir koli gönderen 6 yaşındaki Süheylâ Sevde Güler, kolinin içine bir de mektup koydu. Süheyla, içinde oyuncak bebek, kırtasiye ve giyim eşyası bulunan koliye eklediği mektubunda “Biz ablamla iki kardeşiz. Seninle üç kardeş olduk” dedi. OYUN OYNARKEN HAYALİMİZE SENİ DE KATIYORUZ
Süheylâ şöyle yazdı: “Resmini görünce çok heyecanlandım. Seninle ve Gazze'deki kardeşlerimle herşeyimi paylaşmak istiyorum. Gazze'yi çok merak ediyorum. Ben de gemiyle gelmeyi çok istedim. Ama çok küçük olduğum için annem izin vermedi. İnşallah bir gün geleceğim ve seninle oyun oynayacağım. Seninle, annenle ve kardeşinle tanışmış oluruz. Biz oyun oynarken hayalimize hep seni de katıyoruz."
Gazzeli yetimlere kardeş hediyeleri
“RotamIz Filistin Yükümüz İnsanî Yardım” kampanyası kapsamında Gazze’ye gitmek üzere Kıbrıs’tan yola çıkan “Challenger 1” gemisi de Kıbrıs açıklarındaki buluşma noktasına ulaştı. Kıbrıs’tan yola çıkan “Challenger 1” gemisi, gece saatlerinde adanın yaklaşık 30 mil açıklarında belirlenen bekleme noktasına geldi. Böylece 6 gemi buluşma noktasına ulaşmış oldu. Gemilerde gıda, inşaat malzemeleri, ilâç ve tıbbi malzemelerin yanı sıra Gazzeli yetim çocuklara gönderilen hediyeler bulunuyor. 27 ayrı ülkedeki yetim çocuklar için yardım toplayan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfının, toplam 16 bin yetime yardım gönderdiği belirtildi. Bağışta bulunan ailelerin her ay 70 Türk Lirası ödeyerek yardım ettiği yetim çocukların yaklaşık 10 bininin Gazze’de bulunduğu ifade edildi. Bağışçı aileler, Gazze’ye futbol topundan kol saatine, kırtasiye gereçlerinden oyuncağa, bisikletten giyime kadar çok sayıda hediye gönderdi. İHH Yetim Birimi Koordinatörü Mine Karakaş yaptığı açıklamada, Gazze’deki yetimlere sahip çıkan ailelerin gemiyle götürülmek üzere hediyeler gönderdiğini belirterek, “Her kolinin üzerinde çocuğun ve sponsor ailenin ismi var. Gittiğimizde onlara bu kolileri teslim edeceğiz. Hediyeler bağışçı aileler tarafından alındı ve kolilerde, bisiklet, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, futbol topu, kol saati gibi hediyeler var. Ailelerin dışında bir de küçük çocukların gönderdiği hediyeler var. Biri kendi bebeğini göndermiş meselâ. 4-5 yaşında, annesiyle alış verişe çıkıp oradaki kardeşlerine özel olarak hediye gönderen çocuklar var” diye konuştu. Babası 2008 yılında ölen 4 yaşındaki Gazzeli Zeynep’e bir koli gönderen Süheyla Sevde Güler, kolinin içine bir de mektup koydu. Süheyla, içinde oyuncak bebek, kırtasiye ve giyim eşyası bulunan koliye koyduğu mektubunda şunları yazdı: “Zeynep kardeşim, ben Süheyla Sevde. 6 yaşındayım. Biz ablamla iki kardeşiz. Seninle üç kardeş olduk. Resmini görünce çok heyecanlandım. Seninle ve Gazze’deki kardeşlerimle her şeyimi paylaşmak istiyorum. Gazze’yi çok merak ediyorum. Ben de gemiyle gelmeyi çok istedim. Ama çok küçük olduğum için annem izin vermedi. İnşallah bir gün geleceğim ve seninle oyun oynayacağım. Seninle annenle ve kardeşinle tanışmış oluruz. Biz oyun oynarken hayalimize hep seni de katıyoruz.”
SALDIRI OLURSA, İSRAİL ZULMÜNÜN BİR NEBZESİNİ DÜNYA GÖRMÜŞ OLUR Öte yandan İngiltere’de Filistin Dayanışma Kampanyası üyesi olan Sarah Colborne, İsrail’in saldırması durumunda bütün dünyanın Filistin’e her gün yapılan zulmün bir zerresini göreceğini söyleyerek, “Böyle bir insanî yardımı taşıyan filoya saldırırsa İsrail’in ne duruma düşeceğini göreceğiz. Hiçbir silâhımız yok. Bize müdahale ederlerse, 3 yıldan fazla ambargo altındaki insanlara İsrail’in neler yaptığını herkes görecek. Belki de bize saldırırlarsa ambargo kalkacak. Her birimiz bunun için ölmeye hazırız” dedi. Belçika Özgürlük Filosu temsilcisi Fatina Elnourabiti de, İsrail’in gemiler yola çıkmadan önce de şiddet kullanacağını açıkladığını ifade ederek, “Böyle bir filoya saldırması akıl alacak bir şey değil. Her türlü sonuca katlanmaya hazırız. Benim için burada olmak bir sorumluluk. Tek amacımız ambargonun ortadan kaldırılması. Birilerinin bunu yapması gerekiyor. Korkuyorum, ama gönüllü oldum” diye konuştu.
YUNAN HALKI YANIMIZDA ‘’Rotamız Filistin Yükümüz İnsanî Yardım’’ kampanyası kapsamında Yunanistan’dan Gazze’ye gitmek üzere yola çıkan Özgür Gazze Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pissias Evangelos, ‘’Gerçekten Yunan halkının yüzde 90’ı bize destek vermeye başladı’’ dedi. Yunanistan’dan yola çıkan ‘’Sfendonh’’ gemisinde bulunan ve daha sonra ‘’Mavi Marmara’’ gemisine çıkıp, kurulan basın merkezinde açıklama yapan Evangelos, şu anda son adıma gelindiğini belirterek, daha önceki adımların çok zor olduğunu anlattı. Hem Yunanistan hem de diğer ülkelerde farklı karışıklıklar olduğunu söyleyen Evangelos, şöyle devam etti: ‘’Hem uluslar arası arenada hem de ülkelerimizde Filistin sorunu çok fazla konuşulmuyor. Bu mücadele sadece bugünlük değil, devam edecek. Bu son dönem yaşadığımız zorluklar var. Gerçekten Yunan halkının yüzde 90’ı bize destek vermeye başladı. Yarın son adıma yaklaşmış vaziyetteyiz. İsrail tarafından pek de pozitif bir adım göremiyoruz. İsrail, bu politikaların barış için işe yaramayacağını bilmeli. Bu proje sadece Filistin’in ve Orta Doğu’nun değil, Akdeniz’in projesi. İnanıyorum ki bu proje ile barışın adımları atılacak.’’ 8 BİN ESİR İÇİN Popüler Forum Genel Sekreteri Amin Ebu Raşid de yürüttükleri kampanyanın adının ‘’8 Bin’’ olduğunu belirterek, ‘’Bu sayı, Filistinli tutsakların sayısına eşittir. Bu kampanyaya katılanların amacı, bu ambargoyu, bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmaktır. Buraya geç ulaşmamızın nedeni, hem milletvekillerinin hem de diğer kişilerin gemilere binmesinde problem çıkarılmasıdır. İsrail’in tehditleri devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu koalisyonu bölemeyecekler’’ diye konuştu. Avrupalı Yahudiler İçin Sadece Barış Platformu Yönetim Kurulu Üyesi, müzisyen Dror Feiler ise uluslar arası hukukun verdiği hakları kullanmak için yola çıktıklarını kaydederek, ‘’Akdeniz’deki korsanlığa müsaade etmeyeceğiz. Eğer gözaltına alınırsam 10 yıl boyunca İsrail’e giremeyeceğim. Benim tek korktuğum şey, İsrail’de yaşayan 87 yaşındaki annemi görememek. Başka korkum yok’’ dedi. |
31.05.2010 |