Konya’da etin kilosu 18 TL |
Türkıye’de besiciliğin merkezi kabul edilen Konya’da, kasaplarda yağsız dana but etinin fiyatı 18 liraya düştü. Piyasa araştırmasına göre, toptan karkas et kesim fiyatı 16,5 lira civarındayken ‘’et ithalatı yapılacak’’ haberinden sonra, Türkiye’nin et deposu olan besiciliğin merkezi Konya’da toptan karkas et kesim fiyatları sürekli geriledi. Bugün itibariyle Konya’da, mezbahalarda toptan karkas kesim fiyatı 13,5 lira oldu. Eti mezbahada üreticiden karkas (kemikli) olarak alan kasaplar, bu etleri, Konya’da perakende etin adeta borsası olan Melikehatun Çarşısı’ndaki dükkânlarda, 18 ile 23 lira fiyat aralığında satıyor. Melikehatun Çarşısı kasaplarından Muammer Aytap, kemiksiz ve yağsız dana arka but etini bugün itibariyle 18 liradan, köftelik tam yağsız kıymayı ise 21 liradan sattıklarını söyledi. Et fiyatının düşmesine rağmen satışlardaki durgunluğun devam ettiğini belirten Aytap, ‘’Anlaşılan vatandaş, ‘et ithalatı’ haberleri nedeniyle ‘fiyat daha da düşer’ beklentisi içinde... Bu nedenle et satışlarımız çok düşük seviyede seyrediyor’’ dedi. Konya’daki büyük alış veriş merkezlerinde ise kasaplarda 18 liradan satılan kemiksiz ve yağsız dana arka but etinin kilosu 24,5 ile 28 lira arasında değişen fiyatlardan tüketiciye sunuluyor. Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, ‘’İthal gelecek etin maliyeti de yaklaşık 14 lirayı bulacak. Şu an 13,5 olan toptan et kesim fiyatı daha aşağı düşmez” dedi. |
10.05.2010 |