21 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Gaziantep’in özgün tatları Develi’de

DEVELİ’DE Antep’li ustaların elinden lezzet mutfağı sunuluyor. 1912 yılından bu yana, Antep mutfağının özel tatlarını, ustalığını yorumlayan Develi, bahar aylarının gelişi ile birlikte Antep mutfağının geleneksel lezzetleri Keme ve Yeni Dünya Kebabı’nı, İstanbul’daki Samatya, Kalamış, Ataşehir ve Etiler’deki restaurantlarında lezzet severlerin beğenisine sunuyor.

Zengin vitaminler içeren bir bahar meyvesi olan Yeni Dünya, Develi’nin geleneksel kebaplarından farklı olan lezzetiyle misafirlerin beğenisini kazanıyor. Güneydoğu Anadolu ve Suriye’de, Nisan yağmurlarından sonra toprak altında yetişen bir mantar türü olarak bilinen Keme, zahmetli bir işlemden geçtikten sonra kebap olarak misafirlere sunuluyor. İlkbaharın müjdecisi Yeni Dünya ve Keme, Antep mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmaya gelen misafirlerin gözdesi oluyor.

21.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat İzmir TÜYAP’ta

  O evlerde yaşayanların hikâyesi yazılıyor

  “Akıllı” Can Kardeş birinci oldu

  Akşehirliler kızgın

  Gaziantep’in özgün tatları Develi’de

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım