Kültür-Sanat |
Gaziantep’in özgün tatları Develi’de |
DEVELİ’DE Antep’li ustaların elinden lezzet mutfağı sunuluyor. 1912 yılından bu yana, Antep mutfağının özel tatlarını, ustalığını yorumlayan Develi, bahar aylarının gelişi ile birlikte Antep mutfağının geleneksel lezzetleri Keme ve Yeni Dünya Kebabı’nı, İstanbul’daki Samatya, Kalamış, Ataşehir ve Etiler’deki restaurantlarında lezzet severlerin beğenisine sunuyor. Zengin vitaminler içeren bir bahar meyvesi olan Yeni Dünya, Develi’nin geleneksel kebaplarından farklı olan lezzetiyle misafirlerin beğenisini kazanıyor. Güneydoğu Anadolu ve Suriye’de, Nisan yağmurlarından sonra toprak altında yetişen bir mantar türü olarak bilinen Keme, zahmetli bir işlemden geçtikten sonra kebap olarak misafirlere sunuluyor. İlkbaharın müjdecisi Yeni Dünya ve Keme, Antep mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmaya gelen misafirlerin gözdesi oluyor. |
21.04.2010 |