Güncel |
Fast Food yiyeceklere 18 yaş sınırı getirilsin |
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, ‘’Kanserden uzak durmak için, fast fooda negatif ayrımcılık yapmalı, ateşe doğrudan temasla yanmış yiyecekler tüketmemeliyiz’’ dedi. Türk, kanser vak'alarındaki artışın ürkütücü boyutlara ulaştığına, 2020 yılına ilişkin yapılan tahminlerde her 5 kişiden birinin kansere yakalanacağının öngörüldüğüne dikkati çekti. Bütün kanser vak'alarının üçte birinin sebebinin sigara olduğunu, ancak yanlış beslenme alışkanlıkları ve kanserojen içeren gıdalar almanın da kanser vak'alarında çok önemli etkenlerden olduğunun, bugün bilimsel kabul gördüğünü belirten Prof. Dr. Türk, "Sigara uygulaması gibi, 18 yaşından küçük çocukların tek başlarına fast food’tan alış veriş yapmalarına izin verilmemeli’’ şeklinde konuştu. |
05.04.2010 |