Yurt Haber |
Toplumun, sağlıklı gıda bilgisine ihtiyacı var |
Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu tarafından gerçekleştirilen “Helal ve Sağlıklı Beslenme Paneli”ne katılan dinleyicilerin panelistlere çok soru sormasınnın, toplumun helâl ve sağlıklı gıdayla ilgili bilgiye ne denli ihtiyaç duyduğunun göstergesi olduğunu gösterdi. Çamlıca Çevre Ahlâk ve Kültür Derneği’nin Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu’yla birlikte tertip ettiği panel, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelin yöneticiliğini Helâl ve Sağlıklı Gıda Platformu Sözcüsü, Vet. Hek. Erhan Bağ ve TÜ-MER Gıda Komitesi Başkanı Vet. Hek. Muhammed Efe yaptı. Panelde, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker “Helal Gıda”; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu “Doğal Yaşam”; 19. Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alişarlı “Gıda Güvenliği”; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Öztürk “Beslenme Hastalıkları” ve Uzman Diyetisyen Aydın Kırış “Sağlıklı Beslenme” başlıklı bildirileriyle katılımcılara hitap etti. Yaklaşık 800 kişilik salon tamamen doldu ve 200 den fazla katılımcı da ayakta programı takip etti. Konuklar tarafından tebliğcilere 700’ün üzerinde yazılı soru yöneltilmesi ilginin ve ihtiyacın boyutlarını gösterdi. Helâl ve Sağlıklı Gıda Platformu sözcülerinden Vet. Hek. Muhammet Efe, sorularının tamamının www.vefader.org ve yakında aktif olacak www.helalvesaglikli.com ile www.helaldogal.com sitelerinden uzmanlar tarafından cevaplanacağını söyledi. |
25.03.2010 |