Güncel |
Adana’da, kahvaltıda bile ciğer yeniliyor |
Güney ve Güneydoğu Anadolu’da yaygın bir gelenek olan ‘’ciğer kebaplı kahvaltı’’nın, soğuk kış günlerinde, zindelik ve gün boyu enerji verdiği gerekçesiyle daha fazla ilgi gördüğü bildirildi. Kebap şehri Adana’da, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ciğer kebapçısına giden şehir halkı, geleneksel kahvaltı masasındaki zeytin, peynir ve reçel yerine bol acılı ciğer kebabı ile yanında yeşillik ve soğan salatası yiyor, çay yerine de şalgam suyu içiyor. Adana Ticaret Odasının (ATO) tescil ettirdiği ‘’Adana Kebabı’’nın usta eğitimi için düzenlenin kurslarında öğretici olarak görev yapan Cevdet Menekşe, ciğer kebabını hazırlamak kadar pişirmenin de özel bir maharet gerektirdiğini söyledi. |
08.02.2010 |