Güncel |
Domuz gribine karşı üzüm ve elma sirkesi |
Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, her gün içilecek sirkeli suyun domuz gribinden korunmada uygulanacak yöntemlerden biri olduğunu iddia etti. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Güldüoğlu, grip ve soğuk algınlığının en sık görüldüğü kış aylarında, özellikle son zamanlarda “Domuz Gribi” tehlikesi için yararları saymakla bitmeyen bir gıda maddesi olan üzüm ve elma sirkesini öneriyor. Sirkenin yararları saymakla bitmeyen bir gıda maddesi olduğunu dile getiren Güldüoğlu; “ Özellikle gündemde olan domuz gribine karşı iyi gelen elma ve üzüm sirkesi, metabolizmanın gelişip daha sağlıklı olmasında sindirimin kolaylaşmasında, öksürük ve soğuk algınlıklarının giderilmesinde, idrar problemi yaşayanların rahatlamasında, yüksek tansiyonla savaşta iyi gelir. Sebze ve meyveler; mikroplarından arındırılmak için sirkeli su ile yıkanmalı ayrıca gripten kurtulmak için de önlem olarak boğaz ağrılarında sirkeyle gargara yapılmalıdır”diye konuştu. Yorgunluk için yatmadan önce sirkeli su içilmesinin eskiden beri uygulanan belli başlı yöntemlerden olduğunu da ekleyen Güldüoğlu, Gülsan Gıda’nın bünyesinde bulunan Nevbağ Sirke fabrikasıyla da bu konunun önemini ürünleriyle ön plana çıkarttıklarını dile getirdi. |
13.11.2009 |