Güncel |
Balık tüketimi hızla artıyor |
BalIkta çiftlik üretiminin artmasıyla alabalık, çipura ve levrekte fiyatlarının gerilediği, tüketimin hızla arttığı, kişi başına tüketimin yıllık 4,5 kilogramdan 3 yılda 6 kilograma ulaştığı bildirildi. Ege Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Türk insanının balık tüketimi alışkanlığında sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi. Yıllardır balık tüketiminin artması için çağrılar yapıldığına, buna rağmen tüketimin sahil şeridi dışındaki bölgelerde istenen seviyeye ulaşmadığına dikkat çeken Kızıltan, son yıllarda çiftlik sayısıyla birlikte üretimi artan alabalık, çipura ve levrekte fiyatların düşmesinin tüketimi de hızla arttığını kaydetti. İzmir / aa |
21.09.2009 |